معرفی

مدیریت پژوهش و فناوری شرکتهای ملی نفت، گاز، پتروشیمی، و پخش و پالایش ایران به عنوان اصلیترین مراکز انگیزش، مدیریت و جهتدهی فعالیتهای پژوهشی و کاربردی در حوزه صنعت نفت کشور عمل مینماید. این مدیریتها در هر سال، قراردادهای پژوهشی/کاربردی متعددی را به مراکز پژوهشی و دانشگاهی می سپارند و از این راه دانش مورد نیاز صنعت نفت را تولید مینماید. مدیریت کارامد این قراردادها و بالابردن میزان بهرهوری از دانش تولید شده در این چرخه و شناسایی پژوهشگران و مراکز پژوهشی برتر، منجر به بهبودهای عمده در صنعت نفت ایران خواهد شد. در راستا تحقق این اهداف، معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت به منظور هماهنگسازی، کارآمدی و نظارت بر فرآیندهای پیشنهاد پروژه، عقد قرارداد، اختصاص منابع، نظارت و کنترل، و استفاده از نتایج پروژهها، اقدام به تدوین نظام جامع راهبری پژوهش، نوآوری و فنآوری وزارت نفت نموده است. از طرفی این نظامنامه بدون مکانیزاسیون فرایندهای آن، تاثیرگذاری و کارآمدی لازم را نداشته و دایره نظارتی آن محدود خواهد شد. هدف از مکانیزاسیون، توسعه زیرسیستمها و فرآیندهای الکترونیکی است، که امکان پوشش کامل نیازمندیهای نرمافزاری نظامنامه را داشته باشد، بطوریکه برخی از زیرسیستمها به صورت مستقیم در اجرای فرآیندهای نظامنامه نقش داشته و برخی دیگر در قالب خدمات الکترونیک با ایفای نقش پشتیبان به تسهیل اجرای فرآیندها و افزایش کارایی و اثربخشی نهادهای مسئول کمک مینمایند. سامانه CPMIS بهطور کلی شامل 10 زیر سامانه است که با محوریت سامانه مدیریت سازمان و پروژه جهت فراهم کردن امکان مکانیزاسیون فرآیندهای اصلی نظامنامه یعنی فرآیند «تهیه و تصویب سبد، تهیه طرح و برنامه، انتخاب مجری، عقد قرارداد، اجرا و نظارت بر پروژههای پژوهش و فناوری وزارت نفت» و فرآیند «تأمین و تخصیص منابع مالی نظام پژوهش و فناوری صنعت نفت» در حال اجرا است. این سامانه به کمک ماژولهای طراحی شده در آن به یکپارچگی اطلاعاتی کمک نموده و ضمن فراهم نمودن امکان برنامهریزی طولانی مدت، به کمک ابزارهای کسب و کار هوشمند طراحی شده در آن، امکان جهت دهی هوشمندانه به بحث پژوهش و فناوری تا رسیدن به فناوری قابل استفاده را ایجاد میکند.
اهداف کلان
- مکانیزه کردن فرایندهای مربوط به تعریف، تصویب، اجرا و نظارت بر طرحها و پروژهها
- یکپارچه سازی دادهها و اطلاعات در سطح وزارت نفت
- فرایند نظارت هوشمندانه بر طرحها و پروژهها
- تجمیع دانش موجود در طرحها و پروژهها، مستندسازی و بروزرسانی آنها
- هدایت طرحها و پروژهها تا حصول توسعه فناوری
- برنامهریزی در جهت کاهش موازی کاریها
- کمک به هوشمندسازی فرایند تعریف طرحها و پروژهها بر اساس نیازمندیها
- ارائه امکان سیاستگذاریهای کلان و بلند مدت
- کنترل و هدایت طرحها از نیاز تا رسیدن به فناوری
- سیاستگذاری متمرکز با اعمال قوانین، آئیننامهها و ... در سامانه و اجرای غیر متمرکز
زیرسیستمها
- سامانه تشکیلات و گردش کار سازمانی نظامنامه
- سامانه برنامهریزی راهبردی پروژههای پژوهشی
- سامانه نیازسنجی و برنامه ریزی پروژههای پژوهشی
- سامانه مدیریت پیمان و رسیدگی پروژهها
- سامانه مدیریت منابع مالی طرحها و پروژههای پژوهشی
- سامانه پیگیری و ارزیابی عملکرد برنامه ها و پروژهها
- سامانه مدیریت مستندات طرحها و پروژههای پژوهشی
- سامانه مدیریت دانش طرحها و پروژههای پژوهشی
- سامانه مدیریت ارتباطات طرحها و پروژههای پژوهشی
- سامانه کسب و کار هوشمند
بکارگیری و دسترسی به سامانه
1- فراگیری
آشنایی با سامانه جهت بکارگیری از قابلیتها و توانمندیهای گستردة آن بسیار حائز اهمیت است. دو امکان برای این مهم محقق شده است:
الف) راهنمای درون برنامه: جهت دسترسی به راهنمای جامع این سامانه میتوان پس از ورود به قسمت ”راهنما“ مراجعه کرد.
ب) دورههای آموزشی: دو دوره آموزشی با عناوین "کاربری سامانه CPMIS (مقدماتی)" با کد 22044 و "کاربری سامانه CPMIS (پیشرفته)" با کد 22045 مطابق استاندارد و قالب آموزشی وزارت نفت برای آموزش کاربری کلیه زیرسامانههای مرتبط آن تدوین و تصویب شده است. کلیه ارکان اجرایی در صورت نیاز میتوانند درخواست برگزاری دوره را به شرکتهای طرف قرارداد ارائه نمایند تا شرکتها هماهنگیهای لازم برای برگزاری دورهها را به انجام رسانند.
2- دریافت توکن امنیتی
برای دسترسی به این سامانه وجود توکن امنیتی ضروری است. راهنمای فرآیند تهیه و دریافت توکن به صورت متمرکز از طریق منوی ”فرمها و راهنماها“ و زیرمنوی ”راهنمای ثبتنام CPMIS“ در وبگاه مرکز میانی صدور گواهی الکترونیکی نفت (مگانفت) قابل دسترس است. کاربران با دریافت فرمها و تکمیل مدارک مورد نیاز و طبق فرآیند معرفی شده میبایست نسبت به تهیه توکن اقدام نمایند. با دریافت توکن، راهنمای نصب، راهاندازی و چگونگی برقراری ارتباط امن شبکه خصوصی مجازی به همراه کلمه عبور انحصاری توکن تحویل میشود.
3- تعیین فرآیند و نقش کاربر و دریافت نام کاربری
کلیه فرآیندهای سامانه CPMIS بر اساس نقشهای مرتبط با هر فرآیند قابل دسترس و اجرا میباشند. هر کاربر ارکان اجرایی میبایست با تعیین زیرسیستم، فرآیند اجرایی و فعالیت مورد نظر که تعیین کننده نقش عملیاتی در سامانه CPMIS است، درخواست نام کاربری را به سازمان پژوهش و فناوری شرکت کارفرما اعلام و نام کاربری تعریف شده را دریافت نماید. کاربران با داشتن توکن، نام کاربری و کلمه عبور قادر به ورود و دسترسی به قسمتهای مجاز در سامانه خواهند بود.
4- اتصال به سامانه
برای دسترسی به سامانه، برقراری ارتباط امن (VPN) از طریق توکن دریافتی و دستورالعملهای مربوطه ضروریست. پس از برقراری ارتباط VPN از طریق آدرس زیر میتوان به سامانه دسترسی داشت. https://cpmis.mop.ir
ملاحظه
درصورت وجود هر گونه مشکل، در بکارگیری از سامانه با شماره 61623300 تماس بگیرید.
